“ÇÖP BİLE TOPLAYAMAZLAR” DEMİŞLERDİ!

CHP li belediyelerle Akparti, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı arasındaki yardım çekişmesi 31 Mart Seçimlerini hatırlattı. Yerel Seçimlerde de CHP li belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı, Akparti, Bakanlar, Akpartili Milletvekilleri ile mücadele ediyorlardı. Seçimler kazanıldı ama mücadele bitmedi.

Akparti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan CHP li Belediye başkanlarını çalışamayacakları yönünde söylemleri ile halka şikayet etmiş seçilmeleri halinde hizmet üretemeyeceklerini ima etmişti. “Çöp bile toplayamazlar…” deyimini siyasi literatürümüze kazandıran bir seçim dönemiydi. 31 Mart seçimiyle iş başına geçen CHP belediyeleri Çöp toplamanın çok üstünde Sosyal Belediyeciliğin tanımını değiştiren işlere imza attılar.

31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhur ittifakının en büyük söylemlerinden biride belediyelerin devraldıkları borçlar altında ezileceklerine, çöp bile toplayamayacaklarına yönelik bir çok söylem geliştirdiler. İktidar desteği ile borçlanmada rekorlar kıran belediyeleri devralan CHP li belediye başkanları kısa sürede tasarruf tedbirleri ile belediyeleri işler, maaşları düzenli ödenir hale getirdiler. Sadece bununla kalmadılar, Deprem ve Sel felaketlerinde başka illere yardım yağdırdılar. Son olarak İktidarın halkla arasındaki Salgın yardımları yarışına yine CHP belediyeleri damga vurdu. Yerelde halka hızlı erişmenin avantajını kullanan belediyeler, İktidarın bağış kampanyası başlatması ile farkını hissettirdi.

Çokca birşey yazıp kafa şişirmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Son bir buçuk ayda, yasal hakları hiçe sayılmasına rağmen belediyeler yardımlardan vazgeçmedi. Sahra hastanesi, aşevleri, ekmek, maske, eldiven, gıda kolisi dağıtımı, nakit desteği, sağlık personellerine ulaşım ve konaklama desteği gibi onlarca sosyal yardımı şehirlerin en ücra noktalarına ulaştırdılar. Şimdilerde sıkıntı yaşıyor olabilirler ancak CHP belediyeleri amaca ulaşmıştır. Halka neler yapabileceklerini, karşılıksız ve çıkarsız, hangi partiden olursa olsun Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdiler.

Şimdi yazıya neden olan son sözü aşağıdaki video ile tamamlayalım. Sayın Cumhurbaşkanı ” CHP li Belediyeler ne yapıyor, Cumhurbaşkanlığını , Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, Diğer bakanlıkları, valiliği, Kaymakamlığı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya, benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar…..” dedi. Demek ki 31 Mart Seçimlerinden sonra, borç batağında para bulamayacak, çöp bile toplamayacak ! belediyeler 1 yılda ışık hızında yol almış. O halde Bu belediyeleri kim ve hangi parti yönetirse yönetsin alkışlamak gerekir.

Uğur AKPOLAT – Sarıçam Haber

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın