Orhan Sümer’den Dijital Dönüşüm Paketi Önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Orhan Sümer den dijital dönüşüm paketi önerisi. Esnafın Pandemi sürecinde yaşadığı zorlukları ve çağa ayak uydurabilecek dijital dönüşümü için paket önerisini anlattı. İktidarın teknoloji ve internet gelişiminde sürekli sahiplendiği gelişmelerin en önemli ayağı olan toplumu, esnafı kriz dönemlerinde teknolojiye hazırlamak için öneri yine CHP den, Adana Milletvekili Orhan Sümer den geldi.

” Konuşmasında ” Alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar karşısında ezilen esnafımız şimdi de e-ticaret tehlikesiyle karşı karşıya. Son yıllarda daha fazla hayatımızın içine giren e-ticaret, pandemi sürecinde giderek yaygınlık kazandı. Ekmek ve süt gibi temel gıda maddelerini bile cep telefonu uygulamaları ya da internet üzerinden sipariş verdik. Lokantalar yine aynı uygulamalar üzerinden paket servisi yaptılar.”

“Bu alışkanlık belli ki bundan sonra da devam edecek. Yeni döneme hazırlıksız yakalanan esnafımızın mağdur olmaması, dijital dünyaya adapte olabilmesi için bir dönüşüm ve destek paketi hazırlanması gerekiyor.”

CİHAZLARDA VERGİ İNDİRİMİ
“Bu pakette, öncelikle esnafa eğitim ve danışmanlık hizmeti yer almalı. Ardından bilgisayar ve tablet alımlarında vergi indirimi gibi kolaylıklar sağlanmalı. Esnafın kullanacağı yazılımlar geliştirilmeli. GSM operatörleriyle anlaşmalar sağlanarak esnafa internet desteği sağlanmalı.” Ekonominin çarklarını döndüren esnafı yeni durum karşısında hazırlıksız ve çaresiz bırakamayız. Esnaf odalarının da desteklediği bu öneriyi ben de buradan yetkililere iletiyorum. ” dedi.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın