Sarıçam Belediyesi Meclis Toplantısında, CHP Meclis Üyesi İsmail Korkmazdan Önemli Sorular.

 Sarıçam Belediyesi Meclis Toplantısında, CHP Meclis Üyesi İsmail Korkmazdan Önemli Sorular.

Sarıçam Belediyesi Mart Ayı ilk toplantısında tüm meclis biraraya geldi.
Şehitlerimiz için okunan Kur’an T,laveti ile oturum açıldı.

Değişik konuların gündemde olduğu toplantıda CHP Meclis Üyesi Avukat İsmail KORKMAZ günden dışı söz istedi.

“Sayın Başkan, Sarıçam İlçemizin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 3150 Sk ta, S.A ya ait 160 M2 lik bir arsada imar uygulama iptali var.
4 kata kadar çevre ve şehircilik bakanlığının yapı kullanım izin belgesi var. normalde o da yok, izin belgeesinden dolayı kat çıkmış.

Belediyemizce müteakip defalar ceza kesilmiş, davalık olunmuş. Çevre şehircilik bakanlığıda daha sonra yapı kullanım belgesini iptal etmiş.
Ancak inşaat devam etmiş ve yapı 6 katında. Bu konuyla ilgili müsamaha gösterildiğini düşünmek istemiyorum, bu vatandaşın türlü cezalar ve davalara rağmen binanın değil se de, kaçak katların yıkılmama nedenini soruyoruz.

Çevre komşuları kendileri bu şekilde kaçak kat çıkmadıkları ve rahatsız oldukları için CİMER e de şikayetlerde bulunuyorlar. Bu nedenle yıkım işleminin neden yerine getirilmediği konusunda bilgi arz ediyoruz.

Bu soru karşılığında birçok Mhp ve İyi Partili Meclis Üyeside kısa söz alarak konunun doğruluğunu teyid ettiler.

Söze devam eden ismail Korkmaz,

Sayın Başkan, bu konuda inşaat sahibi şahsın, bir cemaate mensup olduğu binanın cemaate yurt olarak verileceği söylentileri mevcuttur. Talebimiz bu binanın kanuna uygun halde yıkımıdır.”

Kaçak imar konusunda inceleme yapılması için karar alındı.

 

Söze devam eden,
CHP Meclis Üyesi İsmail KORKMAZ
” Sayın Başkan, Tarım ve Orman bakanlığının yaptırdığı kontroller sonucunda 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununun 31 maddesi 6 fıkrasınca Şubat ayında bazı firmalar ifşa edildiler.
İfşa edilen firmalar arasında, Sarıçam ilçemizde İncirlik bulvarı Toptancılar Çarşısında faaliyet gösteren bir firma var. Yarım Yağlu yoğurtta problem tesbit edilmiş. Bu ifşadan önce işletme ruhsatı verdiğimiz bir firma, bakanlığın ifşasından önce bu firmaya bir denetleme veya işlem yapılmış mı?. Veya ifşadan sonra herhangi bir denetim yapılmış mı?

Uludağlar Firmasına ait soru için;
Belediye Başkanı Bilal Uludağ cevaben, ” Bu firmayla görüşüldü, 3.5 yıldır üretim, yoğurt üretimi yapmadıklarını beyan ettiler ” dedi.

CHP ve İYİ PARTİ li üyeler, İlçe Başkanı Hüseyin GÖÇMEN ve Yönetim Kurulu Meclis toplantısı sonunda biraraya geldiler.

 

 

 

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın