Sarıçam Belediyesinde CHP li İsmail Korkmaz ve İYİ Parti Rüzgarı

 Sarıçam Belediyesinde CHP li İsmail Korkmaz ve İYİ Parti Rüzgarı

Sarıçam Belediyesinde Pazartesi günü  CHP li Meclis Üyesi İsmail Korkmaz ile başlayan fırtına sürüyor. İYİ parti grubu yapılan çalışmalarda şeffaflık ilkeleri gereği baskı oluşturmaya devam ediyor.

Bugün toplanan Sarıçam İlçe Belediyesi Meclisi, Pazartesi günü yönerime yöneltilen soruların cevapları alması ile başladı. Sarıçam da yapılması düşünülen Millet Bahçesi hakkında yine CHP İlçe Meclis Üyesi Av. İsmail Korkmaz söz aldı. Ayrıca belediye ye ait arsa satışlarındaki ihale süreci, ilamı ve ihaleye katılan şahısların kimlikleri konularında İYİ parti grubunun ısrarcı olması kısa bir süre meclis üyelerini gerdi.

Toplantının başlangıcında bir önceki oturumda Avukat İsmail Korkmaz ın kaçak yapılaşma konusunda verdiği soru önergesi nedeniyle ilçe belediyesi imar müdürü açıklama için söz aldı. Birkaç yıldır adı geçen şahıs ve bina için yapılan uygulamalar belgelerle anlattı.

Sarıçam Belediyesi İmar Müdürü Sayın Murat SULU cevaben söz aldı.
“2014-2015 tarihlerinde başlıyor. ilk iki kat için yapı iskan ruhsatı veriliyor. Daha sonra 3 ve 4 katı kaçak yapıyor. İmar denetimle yasal işlem yapılıyor. Kanunun 32 ve 42 maddeisne göre para cezası kesilip, hukuk işlerine savcılığa verilmesi için gönderiliyor.
Hukuk işlerine savcılıktan affa uğradığına ve işlem yapılmamasına dair bilgi iletiliyor. İmar müdürlüğü daha sonra tekraren durumu anlatan imar kirliliği ve imara aykırı kaçak kat durumu anlatılan bir yazı yazılıp itiraz ediliyor. Cumhuriyet Savcılığı, şahsın Çevre bakanlığından yapı kayıt belgesi alması nedeniyle imar müdürlüğünün itirazını reddediyor.

İmar Müdürlüğü bu defa Çevre il müdürlüğüne yapı kayıt belgesinin iptali için başvuruyor. Bu arada şahıs yıkım gerçekleşmediği ve imarın itirazları reddedildiği için cesaret bulup 5. katı çıkıyor.
Ve Belediye imar denetim tekrar bina ve şahıs hakkında işlem yapıyor. Son olarak 28 Şubat 2020 tarihinde yapı kayıt için İmar Müdürlüğü olarak iptalini istedik. Şu an konunun süreci takip aşamasındadır.” şeklinde açıklamalarla konuyu açıkladı.

Konunun, İmar Barışı döneminde af ve verilen sürelerle uzadığı da eklendi.

Bugün, Tek gündem maddesi ile toplanan mecliste, gündem dışı söz almak isteyenler soruldu.

CHP li Meclis Üyesi Avukat İsmail Korkmaz söz istedi,

“Sarıçam Çöplüğü ile alakalı söz alıyorum, değişik zamanlarda bu alan için dava açıldı. davacılar arasında Sarıçam Platformu ve İnşaat Yönetimin bulunduğu, Sarıçam da ikameti ve tapusu olan müteahhitler tarafından Çöplüğün Kaldırılması ile ilgili Adana İdare Mahkemesine dava açıyorlar.

Yerel Mahkeme de esasa girilmeksizin redediliyor, daha sonra Konya Bölge Mahkemesi 2. idare mahkemesinde tekraren görülüyor. Üst mahkeme yerel mahkemenin esasa girmesini istiyor.

Bir emsal çıkıyor ortaya, İzmir de bilirkişi raporu hazırlanmıştı. Konya Bölge Mahkemesi esasa girin ve bilirkişi incelemesiyle Koku varmı, Çöplük çevre ve halk sağlığını etkileri yönünde rapor alınmasını istiyor.

2. Dünya savaşından önce 1800 lü yılların sonunda, mülküyet hakkı, sonrasında sosyal haklar oluşuyor ve son zamanlarda dayanışma haklarıda oluşuyor. dayanışma hakları içerisinde Çevre hakkı da ön plana çıkıyor.

Umudumuz o ki bilirkişi raporundan sonra Konya Bölge mahkemesinin kararına eş bir karar çıkacaktır.

Belediye başkanımızın Sarıçam için Millet Bahçesi projesini yapılacağı, Cumhur ittifakının projesi olan millet bahçesine itiraz etmemekle birlikte çöplüğün kaldırılıp bu alanı Millet Bahçesi olarak yapılandırılmasını öneriyoruz.
Başkan nın Menekşe köyünü Müllet bahçesi olarak işaret etmesinden ziyade, çöplük alanının Millet Bahçesine dönüştürülmesine itiraz değil destek vereceğimizi belirtirim. ”

Gündem öncesi Belediyenin arsa satışları ile ilgili İYİ Parti grubunun itirazına cevap verildi.

Arsa satış ihalesindeki, ilan, duyuru, internet sitesinde yayınlanması, katılımcılar, ihaleleri alan şahıslar, satışı gerçekleştirilen arsaların rant durumu gibi konularda İYİ Parti ve CHP li üyeler Avukat İsmail Korkmaz ve İsmet Ongun un itirazları oldu.

Arsa ihaleleri ile alakalı yapılan açıklamada;
“13 arsanın satışı engüman kararı ile alındı.
Arsaların muammen bedelleri piyasa değerleri araştırıldı. engümene sunuldu. Encümen kararı doğrultusunda 13 arsaya 19 talipli çıktı, Arttırmaya beş veya altı kişi katıldı. 7 arsa satışı gerçekleşti 6 arsa için talipli çıkmadı.”
Arsaların bulunduğu semt, ada, pafta parselleri okundu.

Muhalefet sıralarından, satılan arsaların kimler tarafından alındığına ilişkin talebe AK Parti ve MHP üyelerinden sert tepkiler geldi.
Alıcıların kimler olduğunun önemli olmadığı, gereksiz kişi ve isim gibi açıklamalara girilmemesi yönünde Muhalefetin talebine çoklu tepki gösterdiler.

İYİ Parti ve CHP li üyeler yazılı taleple alabileceklerini beyan ettiler ve sözlü sataşmalara meydan vermeden itirazı ve talebi hukunen yapacaklarını belirttiler.

Bazı Meclis üyelerinin isim açıklama konusunda sert ve ani çıkışları dikkat çekti.

Meclisin Mart ayı 3. gün oturumu gündem maddesinin oylanması ile sona erdi.

 

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın