Karantine Günlerinde Üniversite Gençliği

 Karantine Günlerinde Üniversite Gençliği

‘’Ey Türk Gençliği’’ diye başlayan Büyük Önderimiz Ebedi Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük özelliği ileri görüşlü olmasıydı. Bu sebeple de gençliğin önemini her zaman dile getirmiştir. Gelecekteki Türkiye’nin gençlere emanet edileceğini ifade ederek en büyük hitabı gençliğe yapmıştır. Çünkü gelecek kuşakta o dönemki birçok insan olmayacak ve onların yerini gençler alacaktır. İşte o gençler geçmişten ders alıp geleceğe kendilerini hazırladıkları zaman, ülkemizi, dünyada kalkındırarak en büyük hizmeti Cumhuriyete yapmış olacaklardır.Çünkü Cumhuriyet gençlerden bunu bekler. Çağdaş ve üreten bir Türkiye.

Bunun içinde biz gençlere çok iş düşüyor. Özelliklede, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına almış olan covid-19 (corona) virüsü sebebi ile hayat şuan neredeyse durma noktasına gelmiştir. İşletmeler, kamu kuruluşları, fabrikalar, küçük esnaf hepsi yapması gereken görevleri yapmak yerine virüsten korunmak için kendilerini evlerinde karantina altına aldılar. Ne var ki akılları da iş yerlerinde kaldı. Çünkü evde kalmak virüs adına önemli ama iş yerinin kapalı olması demek maddi sıkıntılarıda beraberinde getiriyor demektir.

Tüm insanlık adına bu duruma üzülüyoruz ama sağlığımızın bizim için öncelikli olduğunu unutmuyoruz. Yaşama amacımız olduğunu unutmuyoruz. Sağlımızın yerinde olması her şeyin üstesinden geleceğimizin garantisidir.

Sınavlara hazırlanan birçok arkadaşımız aylardır okullarda, kurslarda, evlerde ve kütüphanelerde gireceği sınavlarahazırlanırken içinde bulunduğumuz durum nedeniyle son üç haftada sınav, yerini sağlıklı kalma ile endişelere bıraktı.

Arkadaşlar, bu duruma üzülüyorsunuz anlıyorum. Ancak sizlerden ricam, özellikle sınavını ya da okulunu bir sonraki seneye bırakmak isteyen arkadaşlarım, biliyorum motive olmakta zorlanıyorsunuz.

Çünkü psikolojiniz bozuldu. Bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Belki bizim ülkemizin gençleri tüm insanlığı bu virüsten kurtaracak çareyi bulacak. Unutmayalım: “Geleceği biz değiştireceğiz çünkü biz geleceğiz!

Değerli sağlık çalışanlarımız, içinde bulunduğumuz zor günlerde hakkınız ödenmez size ne kadar teşekkür etsek azdır. Canınız pahasına. Görevinizin başındasınız. Varlığınız ve emekleriniz can kurtarıyor.

Siz halkın cankurtaranısınız.

Biz de halk olarak üzerimizee düşen görevi yapıp evde kalıp kendimizi karantinaya almalıyız.

Taner ÖRNEK

CHP Sarıçam Gençlik Kolları

Üniv. Sorumlu Başkan Yardımcısı