VİRÜSÜN BENZER YAYILMA GÖRÜNTÜLERİ ÇEKİLDİ !

Japon bilim adamları, Koronavirüs pandemisine karşı mücadelede, yeni bir araştırmayla, virüsü taşıyan küçük damlacıkların bir süre havada nasıl kalabildiğini ortaya koyan görüntüler çekti.

Geçtiğimiz hafta , Özel hazırlanmış, kızıl ötesi kameralarla oluşturulan bir stüdyoda havada bulunan partiküller görüntü altına alındı.

İnsanların, karşılıklı konuşma esnasında ağızlarından çıkan partiküllerin yayılma hızı ölçüldü.

İlginç sonuçlara ulaşılan, Japonya Toyo Üniversitesi nde gerçekleştirilen çalışma yayınlandı. Toyo Üniversitesinde, Japonya Enfeksiyon Hastalıkları  Derneği Başkanı Prof.Dr. Kazuhiro Tateda nın yönetiminde gerçekleştirilen çalışmanın video görüntüleri yayınlandı.

VİDEONUN TAMAMI

https://www.youtube.com/watch?v=H2azcn7MqOU&t=301s

Virüs damlacıklarının normal nefes alışverişten, Hapşırma, öksürme gibi yollarla havada nasıl kaldıklarını görüntülediler.  Virüs ün yayılma hızının hava akımıyla ilişkili durumu da belgelenmiş oldu.  

Virüs izole alanlarda hava akımının olmadığı alanlarda birkaç metreden öteye gidemezken, hava akımı bulunan alanlarda onlarca metre havadan yayıldığı simülasyonlar ve görüntülerle kanıtlandı.

Video görüntülerinde maskenin de ne derece önemli olduğu kanıtlanmış oldu.

Virüslerin maske takan ve takmayan kişilerden çevreye yayılma şeklide kızılötesi görüntülerle çekildi.

Özellikle enfekte kişilerin virüsü yaymaması ve sağlıklı kişilerin korunması için maskenin önemi videolar ve özel çekimlerle belgelendi.

Videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederiz.

Videodaki görüntüler durumun ne kadar önemli olduğunu anlamamıza yardımcı olacaktır.

#EVDEKAL

#EVDEKALADANA

Uğur AKPOLAT

Sarıçam Haber